Koti bitcoinin-myynti

Bitcoin-myynti helposti ja nopeasti – Katso kuinka

Uudet tulokkaat Bitcoin- ja kryptomaailmaan aloittavat tutustumisen alaan yleensä ostamalla muutaman Bitcoin-osan (Satoshin). Pian sen jälkeen herää kysymys, miten näitä uusia hienoja Bitcoineja voi myydä? Tarve voi olla joko voittojen kotiuttaminen tai tappioiden minimointi stop-loss periaatteella. 

Yksinkertaisuudessaan Bitcoinien myynti on sama prosessi kuin Bitcoinien ostaminenkin, tehtynä vain käänteisessä järjestyksessä. Bitcoinien myynnissä on kuitenkin pienet omat kommervenkit, jotka jokaisen on hyvä tietää ja ymmärtää.

Tässä artikkelissa pureudumme Bitcoinien myyntiin, miten myynti kannattaa tehdä ja tarkastellaan muita yleisiä kysymyksiä, jotka usein Bitcoin-omistajia askarruttaa. 

BTCEUR Price Today By TradingView

Parhaat välittäjät

 • 4.3/5
  nexo.ioLogo
  nexo.io
  Steikkaus
  APY asti 8%
  42+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Litecoin, Ethereum, XRP
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 1 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen 8 % Tarjoaa jopa
  • €2000000 Talletusraja

 • Nopea talletus4.6/5
  Plus500Logo
  Plus500
  Perustaa/aloittaa2007
  Luotettava pelaaja
  0+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 0 Maksutavat/talletustavat

  77 % piensijoittajista voi menettää rahaa käydessään kauppaa CFD-tuotteilla tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita tarkasti, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi.

 • 4.6/5
  bitpandaLogo
  bitpanda
  Steikkaus
  APY asti yes%
  0+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 0 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen yes % Tarjoaa jopa

 • Nopea talletus4.8/5
  coinmotionLogo
  coinmotion
  Suomenkielinen
  Livechat
  5+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Litecoin, Ethereum, XRP
  Kryptovaluuttakortti
  matalat kulut
  • 3 Maksutavat/talletustavat
  • €2500 Talletusraja
  • €20000 Kuukausittainen talletusraja

 • Nopea talletus4.8/5
  etoroLogo
  etoro
  Suomenkielinen
  Livechat
  51+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Cardano, Polygon, Avalanche
  Kryptovaluuttakortti
  matalat kulut
  • 13 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen 4.3 % Tarjoaa jopa
  • €10000 Talletusraja

 • Miten myyn Bitcoinit?

  Olet tilanteessa, jossa kryptolompakossasi on Bitcoineja ja haluat palauttaa ne fiat-valuuttamaailmaan ja myydä ne euroiksi. Mitkä on parhaat tavat myydä Bitcoineja niin, että vältytään riskeiltä ja varmistetaan eurojen turvallinen ilmestyminen pankkitilille? 

  Bitcoinien myyntiin on kolme yleistä tapaa: Myydä Bitcoinit kryptopörssissä, myydä Bitcoinit suoraan henkilöltä toiselle henkilölle (P2P transaktio, joko netissä tai fyysisesti tapaamalla) ja myydä Bitcoineja automaatille eli Bittimaatille. 

  Näiden lisäksi on useampia vähemmän käytettyjä tapoja, jotka kuitenkin voivat olla sopivia joissain tilanteissa. Näihin lukeutuu Bitcoinien myynti tavaraa vastaan, eli käyttää Bitcoineja kaupassa suoraan kryptolompakosta, vaihtaa Bitcoinit vakaavaluuttaan eli stablecoiniin tai ostaa muita virtuaalivaluuttoja Bitcoineilla.

  Miten myyn Bitcoinit pörssissä?

  Bitcoin-pörssit, joita kutsutaan myös kryptopörsseiksi, ovat todennäköisesti helpoin tapa myydä Bitcoineja. Kryptopörssit tarjoavat kaikki tarvittavat instrumentit Bitcoinien myyntiin ripeästi, reaaliaikaiseen markkinahintaan ja hyvin matalilla välityspalkkioilla. 

  Toki kryptopörsseissä on myös riskejä. Mediasta on moni lukenut kuinka moni kryptopörssi on kaatunut ja asiakkaiden varat ovat jääneet pörssiin jumiin. Nämä riskit voivat tapahtua, joko ulkopuolisen hakkerihyökkäyksen seurauksena, pörssin ylläpitäjien väärinkäytösten takia, tai likviditeettivajeen vuoksi. On hyvä kuitenkin muistaa, että nämä riskit eivät ole Bitcoin-maailman eriskummallisuuksia vaan ne yhtä lailla pätevät perinteisiin pankkilaitoksiin ja rahoitusalan instituutioihin. 

  Kun käytännössä haluat myydä Bitcoineja pörssissä ja siirtää rahat omalle pankkitilille, pitää ensin linkittää kyseinen pankkitili kryptopörssiin. Mikäli varat oli alun perin siirretty tilisiirtona tai SEPA-maksuna, linkitys on tehty ja tämän vaiheen voi ohittaa. Mikäli varat oli siirretty luottokortilta, tämä vaihe on pakollinen. 

  Kun nämä on linkitykset on tehty, pitää seuraavaksi antaa kryptopörssille toimeksianto myydä Bitcoinit. Toimeksiantoa varten pitää määritellä mikä valuutta halutaan saada Bitcoineja vastaan, pyyntihinta myynnille ja yksikkömäärä, eli kuinka paljon halutaan Bitcoineja myydä. Kun nämä tiedot on täytetty, lähetät toimeksiannon markkinalle. Kun markkinoilta löytyy taho, joka haluaa ostaa Bitcoinisi määriteltyyn hintaan, hoitaa kryptopörssi automaattisesti toimeksiannon täytäntöönpanon. Kun toimeksianto on suoritettu, lähettää kryptopörssi sinulle ilmoituksen ja tiedon paljonko uutta valuuttaa on sinulle myyty. 

  Kannattaa kiinnittää huomioita, että useat pörssit tarjoavat mahdollisuutta säilöä myös euroja kryptopörssitilin fiat-lompakossa. Tämä tarkoittaa, että ei ole välttämätöntä pakkoa siirtää euroja pankkitilille saakka. Etuina on säästyä siirtomaksuilta, sekä välttää mahdolliset viiveet varojen siirroissa. Haittoina ovat nuo kaikki yllä luetellut riskit, jotka koskevat kryptopörssejä yleisesti. 

  Kannattaa pitää mielessä, että kryptopörssi saattaa asettaa joitakin rajoituksia varojen nostolle palvelusta. Nämä rajoitukset voivat koskea summan määrää, siirtoaikaa tai siirtomaksuja. Nykyään parhaat kryptopörssit  pitävät nämä hyvin alhaisina, joten käyttäen harkintaa ja tarkkaavaisuutta kryptopörssin valinnassa, voi säästyä sekä turhilta kuluilta että tarpeettomalta stressiltä. 

  Miten myyn Bitcoineja kylmästä lompakostani?

  Turvallisin tapa säilyttää Bitcoineja on omassa kylmässä lompakossa, eli ulkoisessa “muistitikussa,” joka ei yhteydessä internettiin. Miten siis pitää toimia, jos on tarvetta myydä kylmälompakossa olevia Bitcoineja? 

  Kohonneen turvallisuuden hintana on kohonnut vaivan määrä, kun Bitcoineja halutaan myydä suoraan kylmästä lompakosta. Tavoitteena on siirtää nämä Bitcoinit internet-yhteyden päähän, jotta lohkoketjuun pystytään kirjaamaan tulevan myynnin tiedot, keskeisimpänä infoa ollen myyjän lompakon osoite, ostajan lompakon osoite sekä Bitcoinien määrä.

  Bitcoin kylmälompakoita hallinnoidaan tietokoneelle asennettavalla ohjelmistolla. Sen kautta hallinnoidaan niin talletuksia kylmään lompakkoon kuin nostoja. Tietokoneella oleva ohjelmisto linkitetään sitten haluamaansa Bitcoin-pörssiin tai toteutetaan peer-to-peer transaktio suoraan toisen käyttäjän tilille. 

  Bitcoin kylmälompakkoa pystyy käyttämään myös suoraan Bittimaatilla, kunhan varmistaa ensin, että kyseinen kylmälompakko on automaatin tuettujen lompakoiden listalla.

  Voinko myydä Bitcoineja suoraan toiselle henkilölle?

  Bitcoineja voi myydä suoraan toiselle henkilölle, mikäli on löytynyt henkilö, joka haluaa ostaa niitä määriteltyyn hintaan. Bitcoinien myyntiä suoraan toiselle henkilölle kutsutaan usein P2P transaktioksi, joka juontuu sanoista peer-to-peer (verrokilta verrokille). 

  Toiselle henkilöille Bitcoineja voi myydä joko netissä olevien palveluiden kautta tai sitten suoraan kasvotusten. Bitcoin P2P-palvelut ovat helppokäyttöisiä ja usein nämä ominaisuudet saattavat jo löytyä suosituimpien kryptopörssien palveluvalikoimista. Vaihtoehtoisesti on olemassa tätä varta vasten kehitettyjä palveluita, jotka saattavat tarjota paremman palvelukokemuksen ostajan löytämiseen. 

  Käytännössä Bitcoinien ostaja julkaisee ilmoituksen, jossa hän ilmoittaa halutun hinnan, maksutavan, ja muut yksityiskohdat. Kiinnostuneet ihmiset hakevat sopivia ilmoituksia ja myyvät Bitcoininsa sovituin ehdoin. 

  Usein näissä palveluissa on mahdollisuus hyödyntää escrow-ominaisuutta, jossa ostaja tallettaa varat palvelun tilille, joka vapauttaa ne myyjälle, kun Bitcoinien myynti on kirjautunut lohkoketjuun. Kun siirto vapautuu, tallettaa palvelu rahat myyjän osoittamaan kohteeseen, kuten pankkitilille, luottokortille tai muuhun palveluun. 

  Voiko Bitcoineja myydä suomalaiseen pankkiin?

  Yksikään suomalainen pankki ei osta Bitcoineja tämän artikkelin kirjoitushetkellä (12/2022). Eli jos haluat Bitcoin-saatavat suomalaisen pankin tilille, tulee sinun myydä Bitcoinit ensin niitä hyväksyvään palveluun, jonka jälkeen varat voidaan tallettaa suomalaisen pankin tilille. 

  On huomioitavaa kuitenkin, että vaikka suomalaiset pankit eivät suoraan hyväksy Bitcoinia maksuvälineenä, tarjoavat ne sijoitusinstrumentteja, joilla voi sijoittaa Bitcoiniin. Yleisimmin nämä sijoitusinstrumentit ovat ETF-rahastoja, jotka on listattu maailman isoille osakepörsseille, esimerkiksi New Yorkiin. Näin ollen on mahdollista tehdä voittoa tai tappiota Bitcoinin kurssivaihteluista ilman suoraa Bitcoin-omistusta. Kustannuksena on tosin se, että rahastot perivät hallinnointipalkkioita, jotka jossain tapauksissa voivat olla merkittävän korkeita.

  Mitä tarkoittaa Bitcoinin P2P-myynti?

  Bitcoinin P2P-myynti tarkoittaa Bitcoinien myynti suoraan toiselle ihmiselle, ilman välittäjää. Jos kaverisi haluaa ostaa sinulta Bitcoineja ja antaa vaihdossa sinulle euroja, on kyseessä P2P-myynti. 

  Mitä riskejä Bitcoinien myynnissä on?

  Bitcoinin myynnissä on joitakin riskejä, mutta niiden todennäköisyys on hyvin alhainen, jos tekee myynnin huolellisesti ja seuraa alan parhaita käytäntöjä. 

  Kenties merkittävin riski on luonteeltaan inhimillinen ja on niinkin yksinkertainen kuin vastaanottajan Bitcoin-lompakon osoitteen väärinkirjoittaminen. Bitcoin ja sen mahdollistava lohkoketjuteknologia on rakenteeltaan sellainen, että peruutukset eivät ole mahdollisia. Jos rahat lähetetään väärään osoitteeseen, ne häviävät ikuisiksi ajoiksi. Bitcoinien lähetyksen yhteydessä järjestelmä ei edes tarkista, onko vastaanottajan osoitetta edes olemassa. On siis täysin mahdollista, että Bitcoinit lähtevät olemattomaan osoitteeseen ja näin ollen häviävät kokonaan kierrosta. Tämän riskin vähentämiseksi hyvä tapa on tehdä yksi pieni testi lähetys ja varmentaa sillä tavalla osoitteen oikeellisuus. Toki tästä aiheutuu joitain kuluja, mutta ne voidaan luokitella vakuutuksen kaltaiseksi kulueräksi, jolla vältetään isompi virhe. 

  Myynnin yhteydessä tulee huolehtia, että Bitcoinin kurssi on mahdollisimman hyvä myyjälle. Riippuen myyntitavasta näin ei välttämättä automaattisesti tapahdu. Kryptopörssien välillä on eroja Bitcoinien kursseissa, joskin erot ovat suhteellisen pieniä. Isompi riski on P2P-maksuissa, joissa kurssin asettavat osapuolet yhdessä. Koska Bitcoinin volatiliteetti on suurta, kannattaa olla tarkkana, että käyttää ajankohtaisinta hintatasoa. 

  Piilokustannukset muodostavat oman riskin Bitcoinien myynnin yhteydessä. Alalla on toimijoita, jotka saattavat periä kohtuuttoman suuria välityspalkkioita, kun Bitcoinit siirtyvät yhdeltä omistajalta toiselle. Näin ollen myyjän saatavat pienenevät ja voitot laskevat. 

  P2P-myyntitavassa ecrow-tilin käyttämättä jättäminen luo merkittävän riskin Bitcoinien myynnissä. Kuten jo mainittiin, Bitcoinien siirrot ovat peruuttamattomia. Jos myyjä lähettää Bitcoinit ostajalle ja tämä ei vuorostaan lähetä euroja myyjälle, on myyjällä iso riski menettää saatava. Ja koska ostaja voi olla täysin anonyymi ja sijaita missä päin maailmaa tahansa, eivät oikeuslaitoksen palvelut ole välttämättä ollenkaan mahdollisia tilanteen ratkaisemiseksi. 

  Mikäli myyjä pitää Bitcoineja kylmässä lompakossa, on tämän lompakon salasanan unohdus yksi riski, joka kannattaa huomioida. Mikäli kylmälompakon salasana unohtuu, ovat Bitcoinit saavutettamattomissa, eli niitä on mahdoton myydä. Samoin käy, jos koko lompakon hävittää. 

  Useimmissa tapauksissa Bitcoinien myynti menee mallikkaasti läpi ja kumpikin kaupankäynnin osa puoli on hyvillään. Mutta mikäli myyjä on tehnyt hyvän voiton Bitcoinien myynnistä verrattuna sen ostohintaan, veroilmoituksen tekemisen unohtaminen on konkreettinen riski, joka saattaa johtaa rikemaksuihin tai pahempaan verottajan suunnalta. Muista siis ilmoittaa kaikki Bitcoinista syntyvät voitot ja tappiot verottajalle ja maksa niistä syntyvät verot asianmukaisesti. Pitkässä juoksussa tämä on varmasti fiksuin ja riskittömin strategia. 

  Jos Bitcoineja myy syystä, että haluaa maksimoida tuotot, iso riski on myydä Bitcoinit väärään aikaan. Bitcoinin kurssi heiluu voimakkaasti ja lyhyen aikavälin sijoittajat saattaa riskeerata merkittäviä tappioita tai isompien voittojen menetyksiä heikolla ajoituksella. Toisaalta pitkän aikavälin sijoittajat uskovat Bitcoinien arvon kasvavan merkittävästi tulevaisuudessa, joten kaikki Bitcoin-myynnit automaattisesti realisoivat tulevan arvonkasvun menetyksen.

  Voinko myydä Bitcoineja ostamalla vakaavaluuttaa eli stablecoineja?

  Kun myyt Bitcoineja ja haluat ostaa perinteisiä valuuttoja, kuten euroja tai dollareita, on sinulla mahdollisuus ostaa niistä muodostettuja synteettisiä versioita nimeltä vakaavaluutat. Vakaavaluutta, eli englanniksi stablecoin, on kryptovaluutta, joka on elää lohkoketjussa samalla tavalla kuin Bitcoin. Vakaavaluutat ovat fiat-valuuttoihin sidottua instrumentteja, joiden arvo liikkuu verrannollisesti suhteessa vastaavaan fiat-valuuttaan. 

  Suosituin vakaavaluutta maailmassa on Tether USDT, joka on sidottu Yhdysvaltojen dollariin. Vakaavaluuttojen suurin hyöty on alhaiset transaktiokulut sekä lyhyt valuutanvaihtoviive. 

  Bitcoineja myydessäsi voi hyvin ostaa vakaavaluutta, varsinkin jos tarkoitus ei ole ottaa varoja käyttöön kulutukseen tai muuhun perinteiseen investointitarkoitukseen. Myydessäsi Bitcoineja vakaavaluuttaa vastaan, ilmestyy kryptolompakkoosi markkinahinnan mukainen määrä vakaavaluuttaa. Vakaavaluutat sopivat erityisen hyvin tilanteisiin, jossa on tarve ostaa sellaista kryptovaluuttaa, jolla ei ole suoraa kaupankäyntiparia omistamiesi kryptovaluuttojesi kanssa. Vakaavaluutat toimivat näin ollen välikätenä fasilitoiden varojen liikettä instrumentista toiseen. 

  Ennen kuin aloitat vakaavaluuttakaupan on syytä myös hahmottaa vakaavaluuttoihin liittyvät riskit. Usean vakaavaluutan kohdalla riskit realisoituivat vuonna 2022 ja valuuttojen arvo romahti. Suurin riski on vakaavaluutan liikkeellelaskijan tae siitä, että sillä on riittävästi varantoja pitää valuutan arvo suhteessa 1:1 vastaavaan fiat-valuuttaan. Markkinan ollessa rauhallinen tämä on suhteellisen helppoa, mutta kun kryptomarkkina on pitkän aikaa laskusuuntainen ja sijoittajat vetävät rahojaa pois vakaavaluutoista ja ostokysyntä on vähäistä, liikkeellelaskijan pitää käyttää varantopuskureita tasatakseen ulosvirtauksen ja pitääkseen kurssin 1:1. Aina eivät varat riitä ja vakaavaluutta romahtaa. 

  Hyvänä suosituksena on ostaa vain markkina-arvoltaan suurimpia vakaavaluuttoja, joilla on läpinäkyvä raportointia varojen puskuritilanteesta.  

  Miten Bitcoin / Euro kurssi määräytyy, kun myyn Bitcoineja?

  Bitcoinin kurssi suhteessa muihin valuuttoihin määräytyy markkinoilla, kysynnän ja tarjonnan mukaisesti. Mekaniikka on sama kuin perinteisillä valuutoilla, joilla sijoittajat käyvät kauppaa forex-markkinoilla, jossa kurssit ovat jatkuvasti dynaamisessa muutoksessa. 

  On hyvä tiedostaa, että ei ole olemassa yhtä “master Bitcoin/euro-kurssia,” jota käytetään kaikissa kryptopörsseissä. Sen sijaan jokaisella kryptopörssillä on hieman eri Bitcoin / euro -kurssi. Tämä johtuu siitä, että pörssien välillä on eroja transaktioiden määrässä, sekä tiettyjä muita eriäväisyyksiä. Voi ajatella, että kaikkein “oikein” kurssi on kaikkein suurimmassa pörssissä, koska siellä raha vaihtaa eniten ja useimmiten omistajaa, näin ollen heijastaen parhaiten markkinoiden sentimentin. 

  Pörssien välisen kurssien korjaamiseen on kuitenkin olemassa oma voima nimeltä arbitraasi. Arbitraasi tarkoittaa, että sijoittaja voi tehdä voittoa ostamalla Bitcoinia pörssistä missä sen arvo on halpa ja myydä siellä missä se on kallis. Kun tällaista toimintaa harjoittaa, vaikuttaa se markkinan dynamiikkaan niin, että kysyntä kasvaa halpaa Bitcoinia kohti ja laskee kallista kohti. Tämä seurauksena niiden arvo alkaa lähentymään toisiaan ja ideaalitilanteessa saavuttaa suhteen 1:1.

  Voinko myydä Bitcoineja automaatilla tai bittimaatilla?

  Bitcoin-automaatit ovat kätevä tapa myydä Bitcoinia, varsinkin silloin, kun on tarvetta fyysisille seteleille. Jotta Bitcoinien myynti automaatilla onnistuu, pitää sinulla olla mukana kylmä kryptolompakko sekä henkilöllisyystodistus. Jos käytät Bittimaattia ensimmäistä kertaa, voi Bitcoinien myynti vaatia pidemmän tunnistautumisen, jossa automaatti ottaa sinusta esimerkiksi kuvan. 

  Pitääkö henkilöllisyys tunnistaa, kun myyn Bitcoineja?

  Bitcoineja myydessä henkilöllisyys pitää olla tunnistettu, jos valitsee käyttää myyntiin välittäjän. Tämä vaatimus ei kuitenkaan ole kohdistettu yksityishenkilöille, jotka omistavat Bitcoineja, vaan ensisijaisesti Bitcoin-välittäjiä kohtaan. Maiden välillä on eroja, mutta lähtökohtaisesti yksityishenkilö aina tunnistautuu kryptopörssiin tiliä luodessa. Kun tili on kerran luotu, ei erikseen tarvitse tunnistautua jokaisen myynti- tai ostotoimeksiannon yhteydessä. 

  Kun tunnistaudut kryptopörssiin tai muuhun kryptomyyntipalveluun, on hyvä ymmärtää, että vain se kyseinen palvelu näkee tietoja ja tietää kuka sinä olet. Se taho, jolle Bitcoineja myyt ei tule tietämään muuta, kuin kryptolompakkosi osoitteen. Anonymiteetti siis säilyy kaupan osapuolten välillä. 

  Mikäli käytät P2P-tapaa Bitcoinien myyntiin, henkilöllisyyden tunnistaminen ei ole lainkaan välttämätöntä (ellei P2P-verkkopalvelu sitä erikseen vaadi). Kaksi yksityistä henkilöä voivat käydä Bitcoinilla kauppaa ilman, että kenenkään tarvitsee kertoa itsestään yhtään mitään muuta kuin kryptolompakkojen osoitteet, ja kenties pankkitilitiedot, jos Bitcoineja myydään euroja vastaan.  

  Mikä on helpoin ja nopein tapa myydä Bitcoineja?

  Tavalliselle yksityiselle henkilölle nopein ja helpoin tapa myydä Bitcoineja on käyttää kryptopörssiä. Isot kryptopörssit tarjoavat alhaisia välityspalkkioita ja nopea toimeksiannon toteutuksen. Koska isoilla pörsseillä on paljon käyttäjiä ja rahaliikenne on suurta, on se myös tae siitä, että kurssi on lähellä markkinahintaa. 

  Mutta helppous ja nopeus toki riippuu siitä, mikä tarve kulloinkin sattuu olemaan. Jos on tarve saada nopeasti käteistä, on Bitcoinien myynti kenties kätevin suorittaa Bittimaatilla. Jos tarve on myydä Bitcoineja kaverille, voi P2P-malli olla kaikkein otollisin. 

  Ymmärrä siis ensin, mihin tarkoitukseen myyt Bitcoineja ja valitse sitten sen mukaan sopivin myyntitapa.

  Miten myydä Bitcoineja Binancen kautta?

  Maailman suurin kryptopörssi on Binance, jos kriteerinä käytetään kaupankäynnin volyymiä spot-hinnoilla. 

  Mikä on tehnyt Binancesta niin suositun? Binancen on perustanut kiinalainen Changpeng Zhao (lempinimeltään CZ), joka ennen perustamista toimi ohjelmistokehittäjän suurissa finanssiyhtiöissä. Binance oli yksi ensimmäisistä kryptopörsseistä, joka toi ammattitason trading-työkalut kryptomaailmaan. Palvelu on myös toiminut rehellisesti ja eettisesti eikä siihen liitetä hämäriä liiketoimintakytköksiä.

  Mutta palvelun ammattitason palveluvalikoima on myös sen suurin heikkous, jos kyseessä on aloittelija kryptomaailmassa. Vaikka palvelu on tehnyt paljon helpottaakseen käyttöönottoa, on sen sadat valikot edelleen uhmakkaan näköisiä alan terminologiaa tuntemattomalle. 

  Hyvinä puolina on Binancessa on erittäin halvat kustannukset. Tuskin pystyt myymään Bitcoinia missään pienemmillä kustannuksilla kuin Binancessa. 

  Binance on kehittänyt mobiilisovelluksen, jolla se on pyrkinyt taklaamaan vaikean käytettävyysongelman luomalla kaksi eri käyttöasetusta: Basic ja Pro. Basicin puolella tarjotaan yksinkertaisia toiminnallisuuksia, keskittyen yleisiin valuutanvaihtotoimintoihin. Pron puolella on sitten kaikki ammattilaistyökalut, niin kuin nimestä voi päätellä. 

  Lukeaksesi tarkemmin miten Binancea käytetään ja miten siellä Bitcoineja myydään, voit lukea lisää täältä.

  Kannattaako Bitcoineja myydä, kun kurssi laskee?

  Rikastuminen on yksinkertaista, pitää vain ostaa halvalla ja myydä kalliilla. Joskin useimmiten se mikä on yksinkertaista on kaikkea muuta kuin helppoa. Sama koskee Bitcoinien myyntiä, kun saapuu laskumarkkina ja Bitcoin-sijoitukset ovat pakkasella. 

  Vuonna 2022, Bitcoin-kurssi on laskenut voimakkaasta. Monen sijoitukset on punaisella ja mielessä saattaa pyöriä, että laskeeko Bitcoinien arvo nollaan. Kutsuuhan itse Warren Buffetkin Bitcoineja arvottomiksi.

  Kun miettii kryptomaailmaa, on hyvä erotella mielessään Bitcoinin kaikista muista kryptoinstrumenteista. Bitcoin on poikkeuksellinen ja ainutlaatuinen. Usein puhutaan, että Bitcoin on kryptomaailman kulta, jonka hinta voi vaihdella, mutta se on siitä huolimatta arvokas, juontuen sen ainutlaatuisesta asemasta. Bitcoin on suurin kryptovaluutta maailmassa ja ainoa isoista valuutoista, joka enää käyttää proof-of-work lohkoketjun varmentamiseen. Proof-of-work on luottamuksen kultainen standardi. 

  Viime aikoina Bitcoinin kurssi on liikkunut samaan suuntaan kuin osakemarkkina yleisesti. On hyvin mahdollista, että koko sijoitussalkku on veden alla ja likviditeetistä on pulaa. Tässä tapauksessa voi olla harkittua myydä Bitcoineja ja varmistaa, että selviytyy kaikista vastuista. 

  Mutta nämä poislukien, kaikki Bitcoinin perusrakenteet ovat vahvoja ja markkinoilla vallitsee suuri yksimielisyys, että muutaman vuoden sisällä koetaan uusi nousuralli, jonka myötä Bitcoin tulee taas asettamaan uusia kurssihuippuja. Ei siis välttämättä kannata myydä kaikkia Bitcoineja ja pitää edes yksi coini pahan päivän varalle.