Koti pikaosto

Bitcoin pikaosto - Osta bitcoineja pankki- ja luottokortilla

Artikkelin tarkoitus opastaa ihmisiä ostamaan bitcoineja nopeasti. Tämä tarkoittaa, että ihmiset haluavat ostaa bitcoinit pankki- tai luottokorteilla ja artikkeli tulisi rakentua tämän ympärille

Bitcoin (BTC) on maailman suosituin kryptovaluutta ja kiinnostus valuuttaa kohtaan kasvoi etenkin koronapandemia aikana, kun ihmiset huomasivat miten kriisi voi vaikuttaa hurjasti perinteisiin rahamarkkinoihin.

Kryptovaluuttoja voidaan pitää tulevaisuudessa mahdollisesti perinteisen rahan korvaajana ja etenkin niiden käyttäminen maksutapana palveluiden ja tavaroiden ostoon tulee lisääntymään. Sen lisäksi, että kryptoja voi hyödyntää maksuvälineenä, niin parhaimmillaan ne voivat tarjota suuria voittoja sijoittajille.

Miten voin ostaa Bitcoinia nopeasti? Tämän artikkelin tarkoitus on kertoa yksityiskohtaisesti ja mahdollisimman tarkasti mitä tarkoittaa Bitcoin pikaosto ja miten se on mahdollista toteuttaa? Oppaan loppupuolella käymme läpi parhaimpia paikkoja tehdä Bitcoin pikaosto ja kerromme jokaisesta alustasta tärkeimmät asiat.

Parhaat välittäjät

 • 4.3/5
  nexo.ioLogo
  nexo.io
  Steikkaus
  APY asti 8%
  42+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Litecoin, Ethereum, XRP
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 1 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen 8 % Tarjoaa jopa
  • €2000000 Talletusraja

 • Nopea talletus4.6/5
  Plus500Logo
  Plus500
  Perustaa/aloittaa2007
  Luotettava pelaaja
  0+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 0 Maksutavat/talletustavat

  77 % piensijoittajista voi menettää rahaa käydessään kauppaa CFD-tuotteilla tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita tarkasti, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi.

 • 4.6/5
  bitpandaLogo
  bitpanda
  Steikkaus
  APY asti yes%
  0+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 0 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen yes % Tarjoaa jopa

 • Nopea talletus4.8/5
  coinmotionLogo
  coinmotion
  Suomenkielinen
  Livechat
  5+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Litecoin, Ethereum, XRP
  Kryptovaluuttakortti
  matalat kulut
  • 3 Maksutavat/talletustavat
  • €2500 Talletusraja
  • €20000 Kuukausittainen talletusraja

 • Nopea talletus4.8/5
  etoroLogo
  etoro
  Suomenkielinen
  Livechat
  51+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Cardano, Polygon, Avalanche
  Kryptovaluuttakortti
  matalat kulut
  • 13 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen 4.3 % Tarjoaa jopa
  • €10000 Talletusraja

 • Mitä Bitcoin pikaosto tarkoittaa?

  Käytännössä Bitcoin pikaosto tarkoittaa sitä, että maksutapana hyödynnetään pankki- tai luottokorttia ja kyseiset maksutavat löytyvätkin useiden pörssien valikoimasta.

  Kaupankäyntialustan valitsemiseen kannattaa kuitenkin käyttää hieman enemmän aikaa eikä sitä kannata valita pelkän maksutavan perusteella. Paras kryptovaluuttapörssi on turvallinen, kustannustehokas, nopea perustaa, helppokäyttöinen ja hyväksyy ainakin yleisimmät maksutavat. 

  Maksutavat Bitcoin pikaostoon

  Kuten jo äskeisessä osiossa mainitsimme, että Bitcoin pikaoston voi suorittaa pankki- tai luottokortilla. Tilisiirtona tehty talletus näkyy pörssitilillä usein vasta 1-2 arkipäivän kuluessa, mutta kortilla tehdyt talletukset kirjautuvat välittömästi.

  Kaikkien pörssien maksutavat voivat olla erilaisia riippuen siitä, mitä menetelmää käytät tilin rahoittamiseen – yleensä pankkisiirrot maksavat vähemmän kuin korttivaihtoehdot. Useimmat sijoittajat voivat tilisiirron sijaan valita korttivaihtoehdon, jos esimerkiksi Bitcoinia haluaa ostaa nopeasti eikä ole aikaa odotella muutamaa päivää tilisiirron kirjautumisessa.

  Luottokortin käyttämisessä kannattaa kuitenkin ottaa huomioon mahdolliset kustannukset. Oppaan myöhemmässä vaiheessa paneudumme tarkemmin mitä kustannuksia liittyy bitcoinien ostamiseen luottokortilla.

  Näin pikaosto toimii

  Voit ostaa Bitcoineja nopeasti sekä hyvin yksinkertaisesti ja koko ostoprosessi sisältää vain 4 vaihetta: valitse itsellesi sopiva kauppapaikka, luo tili, tee talletus ja suorita Bitcoin pikaosto onnistuneesti. Näihin neljään vaiheeseen löydät tarkemmat ohjeistukset seuraavista osioista. 

  1.Valitse kauppapaikka

  Bitcoinin pikaosto edellyttää kauppapaikan tai pörssin käyttämistä. Tältä sivulta löydät luotettavat ja turvalliset pörssit, joiden kautta voit ostaa Bitcoinia nopeasti. Kryptovaluuttapörssi kannattaa myös valita riittävän valuutta valikoiman ja likviditeetin perusteella. Suosittelemme myös tarkistamaan alustan asiakaspalvelun tilanteen ja, että saat asiakastuen nopeasti kiinni ongelman ilmetessä.

  Kauppapaikan taustatietoihin on suotavaa tutustu huolellisesti ja esimerkiksi tarkistaa miten kauan pörssi on ollut toiminnassa. Tämän lisäksi tarkista, ettei kyseessä ole mikään huijaus tarkoituksella rakennettu alusta, sillä kasvavan kryptobuumin myötä markkinoille on tullut vilpillisellä tai laittomalla toiminnalla luotuja kryptovaluuttapörssejä. Pahimmillaan voit menettää luottokorttitietosi tai kryptovarasi, jos päädyt käyttämään kyseenalaisia sivustoja bitcoinien ostamiseen.

  Sivustomme ei tee yhteistyötä vilpillisesti tai laittomalla toiminnalla rakennettujen pörssien kanssa, vaan listauksesta löydät hyvämaineiset ja luotettavat kaupankäyntialustat. 

  2.Luo tili

  Siirry valitsemasi kauppapaikan sivustolle täyttämään helppo ja yksinkertainen rekisteröitymislomake. Rekisteröitymislomakkeeseen tarvitset sähköpostiosoitteesi, puhelinnumeron ja osoitetiedot. Ennen kun pääset tekemään Bitcoinin pikaoston, tulee sinun todentaa tilisi. Rehelliset ja luotettavat alustat edellyttävät asiakkaalta tilin todentamista, joka tarkoittaa KYC-prosessin läpikäymistä. Know-your-customer (KYC) -prosessin ei ole tarkoitus hidastaa kaupankäynninkulua, vaan sen tehtävä on tarjota asiakkaalle mahdollisimman turvallinen tapa käydä kauppaa.

  KYC-prosessi edellyttää asiakkaalta tiettyjen asiakirjojen lähettämistä, jolla todennetaan käyttäjän henkilöllisyys. Prosessin suorittamiseksi asiakkaan tulee lähettää kopio henkilöllisyystodistuksestaan (ajokortti tai passi) sekä osoitetodistus. Osoitetodistuksesi riittää tiliote, sähkö- tai nettilasku. Jotkut pörssit voivat vaatia asiakasta lähettämään myös kuvan itsestään henkilöllisyystodistus kädessä. 

  3.Tee talletus

  Tilin luomisen ja vahvistamisen jälkeen siirry tallettamaan rahaa haluamallasi maksutavalla. Voit suorittaa maksun pankki- tai luottokortilla sekä ApplePayn tai Trustlyn kautta. Kirjaa lomakkeeseen haluamasi summa, jonka käytät Bitcoinien ostamiseen ja tämän jälkeen lisää luottokorttitietosi. ApplePayn käyttäminen edellyttää, että olet liittänyt tiliisi luotto- tai pankkikortin. ApplePay suojaa myös henkilötietojasi ja korttinumeroita ei tallenneta laitteelle tai niitä ei jaeta kauppiaiden kanssa. 

  4.Tee Bitcoin pikaosto

  Onnistuneen talletuksen jälkeen tee Bitcoin pikaosto ja kryptovarasi siirtyvät nopeasti pörssitilillesi. Oston jälkeen suosittelemme myös siirtämään kryptovarasi pörssin hallinnoimalta tililtä omaan lompakkoon. Varojen jättäminen pörssitilille pidemmäksi ajaksi ei ole suotavaa, sillä hakkerointi tai tietomurto tilanteissa saatat menettää kaikki kryptovarasi.

  Käytännössä jos jätät kryptovarasi pörssitilille et hallinnoi niitä sataprosenttisesti itse. Tutustu tarkemmin lompakoiden ominaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin sivustoltamme löytyvän kattavan Bitcoin lompakko -oppaan avulla.

  Älä unohda kuluja kun ostat Bitcoineja luottokortilla

  On erityisen tärkeää huomioida mitä mahdollisia kuluja luottokortin käyttämisestä voi aiheutua, kun hyödynnät sitä Bitcoinien pikaostamiseen. Pörssit veloittavat yleensä luottokorttimaksun kryptovaluuttojen ostamisesta, koska luottokorttien myöntäjät veloittavat käsittelymaksun jokaisesta luottokorttitapahtumasta. 

  Kyseiset maksut voivat vaihdella kryptpörssin ja luottokortin myöntäjän mukaan, mutta tyypillisesti kulut ovat 2% ja 6 % väliltä.

   Joissain tapauksissa korttien kulut voivat olla jopa 10 %, jonka takia on erityisen tärkeää tutustua alustan ehtoihin ennen luottokortin käyttämistä Bitcoinien ostamiseen.  

  Parhaat paikat tehdä Bitcoin pikaosto 2022

  Capital.com

  Capital.com tunnetaan monipuolisena sijoituspalveluna, jonka tarjonnasta löydät kryptovaluuttojen lisäksi rahastot, osakkeet, ETF:t ja hyödykkeet. Palvelu on perustettu vuonna 2016, jonka takia se voi olla monelle suomalaiselle vielä suht tuntematon nimi.

   Palvelu erottuu muista tekijöistä AI-tekniikalla, joka analysoi käyttäjän kaupankäyntikäyttäytymistä helpottamaan kannattavampien kauppapäätöksien tekemistä. Capital.com on myös maailman johtavien taloudellisten valvojien säätelemä. FCAn, CySECIn ja Deloitten avulla palvelu on sitoutunut tarjoamaan asiakkaalle ja hänen varoilleen parhaan mahdollisen suojan.

  Capital.com tarjoaa suurimman osan välityspalveluistaan ilmaiseksi ja heidän maksukäytäntönsä on läpinäkyvää. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että jos palvelu veloittaa asiakkaalta jotain he varmistavat, että palkkiot ovat selkeitä alusta asti. Pääasiassa maksut perustuvat sperdimaksuihin, jotka ovat kilpailukykyisiä markkinoilla.

  Capital.com ei veloita maksuja mm. talletuksista, nostoista, reaaliaikaisista noteerauksista, opetusmateriaalista tai dynaamisista kaavioista tai osoittimista. Palvelu ansaitsee rahansa osto/myynti-spredin kautta. Eli käytännössä kun avaat uuden position, niin ”maksat” spredin eli osto- ja myyntihinnan välisen erotuksen.

  Palvelun veloittamiin lisämaksuihin kuuluu yön yli -maksu eli käytännössä se veloittaa yön yli maksettavan korvauksen, joka kuitenkin perustuu vain vipuvaikutukseen koko position arvon sijaan. Kyseinen maksu vaihtelee eri instrumenttien välillä.  

  Palvelu hyväkyy seuraavat maksutavat: Pankki- ja luottokortti, pankkisiirto, ApplePay

  Trustpilot sivuston mukaan useimmat Capital.com -sivustoa käyttäneet asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä palvelun toimintaan ja sen tarjoamiin ominaisuuksiin. Sivusto soveltuu niin aloitteleville, kuin kokeneemmillekin sijoittajille. 

  Etoro

  eToro on perustettu vuonna 2007 ja se on yksi markkinoiden johtavista sosiaalisista kaupankäyntiverkostoista, jossa kauppiaat voivat kopioida kokeneiden sijoittajien kauppoja tai saada eksklusiivisia etuja omien kaupankäyntistrategioiden jakamisesta.

  eTorosta löydät kryptovaluuttojen lisäksi myös osakkeita. Nykyään palvelu tukee yli 40 kryptovaluuttaa ja niihin lukeutuu Bitcoini lisäksi mm. Ethereum (ETH), Cardano (ADA), Dash (DASH), Dogecoin (DOGE), Litecoin (LTC), Polkadot (DOT), Polygon ( MATIC), Solana (SOL) Ja Stellar Lumens (XLM).

  eToro on yksinkertainen verkkopohjainen alusta ja sen tarjoaman hyvin suunnitellun mobiilisovelluksen, jonka avulla asiakkaat voivat tallettaa rahaa luotto- tai pankkikortilla, tilisiirrolla, PayPalilla, Skrillillä ja muutamilla muilla maksutavoilla.

  eToron kryptokaupan palkkiot ovat suhteellisen alhaiset, mutta käyttäjien tulisi varoa valuutanvaihto- ja nostomaksuja. On myös tärkeää huomata, että maksut voivat vaihdella sijaintisi mukaan.

  Kryptovaran ostamisesta tai myymisestä eTorossa veloitetaan 1 % maksu ja kyseinen maksu sisältyy palvelun näyttämään hintaan, kun avaat tai suljet positiota.eToro ei veloita talletusmaksuista, mutta nostosta veloitetaan kiinteä 5 dollarin maksu.

  Plus500invest

  Plus500 tunnetaan maailmanlaajuisena fitnech-konsernina, joka ylläpitää patentoituja teknologiapohjaisia kaupankäyntialustoja. Palvelu tarjoaa asiakkailleen valikoiman kaupankäyntituotteita, mukaan lukien hinnanerosopimukset (CFD) ja osakekaupat sekä futuurit.

  Plus500-kaupankäyntialusta on Plus500CY Ltd:n tarjoama. Käytännössä Plus500CY Ltd on sivustolla kuvattujen tai tarjottujen rahoitustuotteiden liikkeeseenlaskija ja myyjä. Vuonna 2008 perustettu israelilainen yhtiö toimii useiden tytäryhtiöiden kautta eri puolilla Eurooppaa, Aasiaa ja Tyynenmeren alueella sekä se on rekisteröity asianomaisten valvontaviranomaisten toimesta.

  Alustan kautta voit käydä kauppaa maailman suosituimmilla kryptovaluutoilla vipuvaikutuksella jopa vuorokauden ympäri.

  Plus500 tarjoaa asiakkailleen useimpia palveluitaan veloituksetta ja mahdollisista veloitettavista maksuista kerrotaan selkeästi etukäteen. Esimerkiksi alusta ei veloita asiakkaalta mitään talletuksista, reaaliaikaisista valuuttanoteerauksista, dynaamisista kaavioista ja graafeista, reaaliaikaisista CFD-hinnoista, kauppojen avaamisesta/sulkemisesta tai position uusimisesta.

  Plus500 saa palveluistaan tuottoa osto-/myyntihintojen speardin kautta, joten kun avaat position ”maksat” speardin. Speard sisältyy alustan esittämiin hintoihin, eikä se ole lisämaksu, joka sinun tulisi maksaa ilmoitettujen hintojen lisäksi.

  Alustan veloittamiin lisäkuluihin kuuluu mm. yömaksu, valuuttamuunnosmaksu, pysäytystoimeksianto ja toimettomuusmaksu.

  Plus500 hyväksyy maksutavoiksi luotto- tai pankkikortin, PayPalin, tilisiirron ja Trustly-verkkopankkimaksun. 

  Kryptopörssi - Coinmotion

  Coinmotion on kotimainen kryptovaluuttoihin erikoistunut pörssi, joka perustettu vuonna 2012 ja sen taustalla operoi yhtiö nimeltä Coinmotion Oy. Vuoteen 2020 asti se kulki nimellä Prasos Oy. Alustalla on yli 100 000 asiakasta ympäri Eurooppaa. Vuonna 2019 Suomen Finanssivalvonta myönsi Coinmotionille maksulaitoksen luvan ja alusta on myös virallisesti hyväksytty kryptovaluuttojen tarjoaja Suomessa.

  Coinmotion tarjoaa helpon ja nopean tavan ostaa kryptovaluuttoja, mutta samalla se toimii niin sanottuna tietopankkina. Sivustolta löydät kattavasti kryptovaluuttoihin liittyvää tietoa ja oppaita, joiden tarkoituksena on auttaa asiakasta oppimaan lisää virtuaalivaluutoista.

  Alustan kautta voit myydä ja ostaa kryptovaluuttoja reaaliaikaisesti missä ja milloin tahansa. Tällä hetkellä palvelun kautta on mahdollista käydä kauppaa seuraavilla kryptovaluutoilla: Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Stellar Lumens (XLM), Aave (AAVE), Uniswap (UNI), Chainlink (LINK) ja USD Coin (USDC).

  Coinmotion ei veloita asiakkaalta avaus- tilinhoito- tai vuosimaksuja. Kaupankäyntikulut ovat 0,8-2 % luokkaa. Jos päätät tehdä kryptovaluuttasiirron Coinmotionista ulos, veloitetaan siitä kryptovaluuttakohtainen siirtokulu. Siirrosta aiheutunut kulu vaihtelee markkinatilanteen sekä kryptovaluutan mukaan. 

  Coinmotion tunnetaan Suomessa ainoana kryptovaluuttasijoittamista tarjoavana palveluna, joka tallettaa rahaa maksuttomasti ilman viivettä. Alustan tarjoaa seuraavat talletustavat: Paytrail-verkkomaksupalvelu, S-pankin suoramaksu, SOFORT-banking, tilisiirto ja luottokortti.  

  Luotto- ja pankkikortilla tehtävistä talletuksista veloitetaan 1,2 % palvelumaksu, mutta SEPA-pankkisiirto ja verkkopankkimaksu Paytrailin kautta on ilmaista. 

  Onko Bitcoinien pikaosto järkevää?

  Useat Bitcoin sijoittajat haluavat suorittaa ostoprosessin mahdollisimman nopeasti, jonka takia he valitsevat pikaoston. Pikaosto voi olla järkevää esimerkiksi, jos sijoittaja haluaa hyötyä kryptovaluuttojen nopeasta kurssivaihtelusta.

  Kryptovaluutat ovat nopeasti ja helposti heilahtelevia sijoitustuotteita, joiden kurssi voi muuttua jopa sekunneissa. Positiiviset kurssiheilahtelut voivat ajaa sijoittajan siihen tilanteeseen, että hänen on suoritettava Bitcoinien osto mahdollisimman nopeasti.

  Puolestaan jos sijoittaja ostaa Bitcoineja tilisiirrolla, voi hän joutua odottamaan talletuksen kirjautumista jopa usean päivän, kun luottokortilla tämä tapahtuma kirjautuu välittömästi.

  Bitcoinien pikaosto on nopea ja helppo tapa, mutta kulut voivat olla hieman korkeammat. Ennen pikaoston suorittamista suosittelemme tutustumaan kuluihin, sillä on hyvin mahdollista, että voit joutua maksamaan kaksinkertaisen maksun. Itse pörssi, että kortinmyöntäjä voi veloittaa sinua.

  Coinmotion - Suomalainen vaihtoehto

  Coinmotion on sataprosenttisesti suomalainen kryptovaluuttoihin erikoistunut pörssi, joka on hyvä vaihtoehto etenkin sijoittajille, jotka haluavat käyttää kryptovaluuttojen ostamiseen tai myymiseen kotimaista palvelua.

  Alusta on nimenomaan luotu kryptovaluuttojen kaupankäyntiin ja sen tarjonnasta löytyykin laajasti erilaisia kryptovaluuttoja. Coinmotion on myös laajentanut toimintaansa Suomen ulkopuolelle, jonka takia se onkin yksi Pohjoismaiden johtavista kryptovaluuttakauppapaikoista.

  Coinmotion on suosittelemisen arvoinen vaihtoehto Bitcoinien pikaostoon, sillä se hyväksyy maksutapana luottokortin. Luotto- ja pankkikortilla tehtävistä talletuksista peritään 1,2 % palvelumaksu, mutta sen avulla saat ostamasi Bitcoinit käyttöön välittömästi.