Koti porssi

Paras Bitcoin-Pörssi - Parhaat pörssit kaupankäyntiin

Kryptoalalla toimii yli 200 palveluntarjoajaa, jonka takia parhaan Bitcoin pörssin valitseminen omiin kaupankäynti vaatimuksiin voi tuntua haastavalta. Sinun kuitenkin tulee käyttää Bitcoin pörssiä, jotta voit ostaa ja myydä kyseistä kryptovaluuttaa.

Parhaat kryptovaluuttapörssit ovat turvallisia, kustannustehokkaita, helppokäyttöisiä, niillä on nopea tilin luomisprosessi ja ne hyväksyvät yleisimmät maksutavat.

Tämä opas käsittelee parhaimpia sekä luotettavimpia bitcoin pörssejä ja asioita, joita tulee ottaa huomioon bitcoin pörssin valitsemisessa. Oppaan loppuosassa käymme myös läpi, miten kaupankäynti käytännössä tapahtuu.

BTCEUR Price Today By TradingView

Parhaat välittäjät

 • 4.3/5
  nexo.ioLogo
  nexo.io
  Steikkaus
  APY asti 8%
  42+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Litecoin, Ethereum, XRP
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 1 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen 8 % Tarjoaa jopa
  • €2000000 Talletusraja

 • Nopea talletus4.6/5
  Plus500Logo
  Plus500
  Perustaa/aloittaa2007
  Luotettava pelaaja
  0+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 0 Maksutavat/talletustavat

  77 % piensijoittajista voi menettää rahaa käydessään kauppaa CFD-tuotteilla tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita tarkasti, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi.

 • 4.6/5
  bitpandaLogo
  bitpanda
  Steikkaus
  APY asti yes%
  0+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 0 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen yes % Tarjoaa jopa

 • Nopea talletus4.8/5
  coinmotionLogo
  coinmotion
  Suomenkielinen
  Livechat
  5+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Litecoin, Ethereum, XRP
  Kryptovaluuttakortti
  matalat kulut
  • 3 Maksutavat/talletustavat
  • €2500 Talletusraja
  • €20000 Kuukausittainen talletusraja

 • Nopea talletus4.8/5
  etoroLogo
  etoro
  Suomenkielinen
  Livechat
  51+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Cardano, Polygon, Avalanche
  Kryptovaluuttakortti
  matalat kulut
  • 13 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen 4.3 % Tarjoaa jopa
  • €10000 Talletusraja

 • Mikä on Bitcoin-pörssi?

  Bitcoin-pörssi on digitaalinen markkinapaikka, jonka kautta on mahdollista ostaa ja myydä Bitcoineja käyttämällä tavanomaista valuuttaa tai muita kryptovaluuttoja.  Bitcoin-pörssi yhdistää ostajat ja myyjät sekä ennen kaupankäyntiä käyttäjän tulee rekisteröityä asiakkaaksi ja tehdä tiettyjä varmennusprosesseja henkilöllisyytensä todentamiseksi. Kun tili on luotu ja asiakkaan henkilöllisyys on todennettu, tulee käyttäjän tallettaa rahaa pörssitilille sen tarjoamien maksutapojen puitteissa.

  Jokainen pörssi tarjoaa erilaisia maksutapoja, joita voidaan käyttää varojen tallettamiseen. Yleisimpiä tarjolla olevia maksutapoja ovat tilisiirrot, luotto- tai pankkikortit ja jossain paikoissa myös PayPal.

  Jotkut Bitcoin-pörssit voivat olla kuitenkin alttiita hakkeroinneille tai muille tietoturvaongelmille ja jos päätät jättää Bitcoinisi alustan tarjoamaan lompakkoon, se ei käytännössä ole sinun ennen kuin päätä nostaa sen hallinnoimaasi lompakkoon.

  Bitcoinin sensaatiomaisen suosion ja kysynnän takia se löytyy useiden kryptovaluuttapörssien tarjonnasta. Mikä sitten on paras Bitcoin pörssi? Tästä sivustolta löydät markkinoiden luotettavimmat ja suosituimmat Bitcoin pörssit.

  Huomioi nämä asiat valitessasi Bitcoin pörssiä

  Oikean kryptovaluuttapörssin valinta on yksi tärkeimmistä osista ennen Bitcoinin ostamista. Väärän alustan valitseminen voi pahimmillaan johtaa tielle, joka on täynnä hakkereita tai muita kaupankäyntiä häiritseviä tekijöitä. 

  Oikeaa alustaa etsiessä on ensin tiedettävä mitä aikoo tehdä ostamillaan Bitcoineilla. Onko tarkoitus ostaa kryptovaluuttaa ja holdata sitä pidemmän aikaa vai onko kaupankäynti jatkuvaa? Tässä osiossa tarkastelemme tärkeitä asioita, jotka tulisi ottaa huomioon Bitcoin pörssin valitsemisessa. 

  Talletukset onnistuvat yleisimmällä maksutavoilla

  Useimmat pörssit tarjoavat erilaisia maksutapoja, mukaan lukien tilisiirron, luotto- ja pankkikortin ja joskus jopa PayPalin. Suositeltavaa on valita sellainen alusta, joka hyväksyy kaikki nämä yleisimmät maksutavat, jotta kaupankäynti olisi mahdollisimman sujuvaa.  

  Onko pörssi luotettava?

  Ensinnäkin ennen Bitcoin pörssin valitsemista on välttämätöntä tutkia ja tarkistaa, että valitset turvallisen ja laillisen alustan. Kryptovaluutta-ala on edelleen suurelta osin uusi toimiala, jonka takia on tärkeää olla tietoinen myös pörssin maineesta. Jotkut pörssit voivat olla jopa mukana hakkeroinnissa tai muussa laittomassa toiminnassa, jolloin kryptovarasi voivat olla vaarassa.

   Käytä vain säänneltyjä ja hyvämaineisia pörssejä. Kannattaa myös tarkistaa, että tarjoaako kyseinen pörssi kaksivaiheista todennusta ja onko sivusto suojattu HTTPS-varmenteella.

  Onko pörssissä riittävästi likviditeettiä?

  likviditeetti erottaa keskinkertaisen ja hyvän pörssin toisistaan sekä se käytännössä kuvaa sitä missä määrin kryptovaluutta voidaan nopeasti ostaa tai myydä markkinoilla vaikuttamatta sen hintaan. Likviditeetti syntyy, kun kyseisessä pörssissä käydään enemmän kauppaa ja ainoa tapa lisätä likviditeettiä on saada ihmiset aloittamaan kaupankäynti kyseisellä alustalla.  

  Kun arvioit pörssin likviditeettiä, voit tarkastella sen 24 tunnin kaupankäyntivolyymia ja avoimien osto- ja myyntitoimeksiantojen lukumäärää. Jos esimerkiksi vertaat kryptovaluuttojen kuten Bitcoinin hintoja useissa kryptopörsseissä saatat huomata, että hinnat eivät ole kaikissa samat ja ne voivat vaihdella suuresti. Tämä johtuu siitä, että jokaisella kryptopörssillä on oma ostajien ja myyjien ”populaatio”. Esimerkiksi jos alustalla on runsaasti käyttäjiä niin myös likviditeetti on korkea. Jos taas puolestaan ostajia ja myyjiä on vähän, tällöin myös likviditeetti on alhainen. Pörssi, jolla on alhainen likviditeetti voi johtaa omaisuuserän epävakaisiin hintoihin. 

  Sinulla on mahdollisuus siirtää hankkimasi Bitcoinit omaan Bitcoin Lompakkoon

  Hyvämaineinen ja luotettava pörssi antaa asiakkaalle mahdollisuuden siirtää kryptovaransa pörssin hallinnoimalta tililtä käyttäjän itsehallinnoimaan lompakkoon. Digitaalisten varojen jättäminen pörssilompakkoon sisältää paljon riskejä, jonka takia varojen säilyttäminen niissä pidemmän aikaa ei ole järkevää.

  Lyhyt katsaus Bitcoinien ja kryptovaluuttojen historiaan paljastaa sen miksi on vaarallista jättää kryptovarat pörssitilille. Vuodesta 2011 lähtien kryptovaluuttaomaisuutta on varastettu yli 1,65 miljardin dollarin edestä ja valitettavasti kyseinen luku vain kasvaa vuosi vuodelta.  Hackernoonin mukaan pörssit ovat edelleen alttiita kyberhyökkäyksille ja muille petoksille. Vuodesta 2011 lähtien maailmanlaajuisesti on tapahtunut yli 60 suurta kryptovaluuttahakkerointia, joissa sijoittajat ovat kärsineet 12,6 miljardin dollarin tappioita.

  Kuten pörssien historia osoittaa, ettei mikään alusta ole hakkeroinninkestävä ja siksi varat on järkevää siirtää itsehallinnoimaan digitaaliseen lompakkoon. 

  Asiakaspalvelu on aina saatavilla

  Pörssiä valitessasi tarkista tarjoaako se asiakastukea esimerkiksi live-chatin ja puhelintuen muodossa. Pörssillä on oltava jonkinlainen asiakastuki, joka on helposti saatavilla mahdollisen ongelmatilanteen sattuessa. Se on jo varoittava tekijä, jos pörssin asiakaspalvelu on huono tai sitä ei ole ollenkaan. Lisäbonuksena parhaat pörssit voivat tarjoavat asiakastuen jopa 24/7.

  Valitettavasti on olemassa myös sellaisia pörssejä, jotka tarjoavat asiakastuen vain sähköpostitse. Käytännössä sen sijaan, että saisit live-chatin tai puhelintuen avulla vastauksen heti, niin sähköpostitse joutuisit odottamaan vastausta jopa usean päivän. 

  Turvallisuus - pörssi ei ollu joutunut alttiiksi hakkeroineille

  Kryptovaluuttaa ei tue mikään keskuslaitos eikä kryptovaluuttaosuuksiasi ei ole suojattu samalla tavalla kuin pankissa olevaa rahaa tai perinteisiä sijoituksia. Olipa tarkoituksenasi pitää krypto omistuksesi pörssissä tai pitää niitä siellä vain vähän aikaa, ennen kuin siirrät ne omaan lompakkoosi, tulisi pörssin turvallisuuden olla etusijalla.

  Turvallisuus on ylivoimaisesti tärkein tekijä kryptovaluuttapörssissä, sillä jos alusta ei ole turvallinen, varasi voi olla vaarassa. Digitaalisen omaisuusluokan markkina-arvon noustessa korkeammalle, on entistä tärkeämpää varmistaa, että omaisuutesi ovat turvassa ja että pörssit käyttävät huippuluokan turvatoimia. Onneksi nykyään pörssit ovat paljon turvallisempia, kun kryptoteollisuus on kypsynyt ja mennyt eteenpäin.

  Useilla pörsseillä on ollut tietoturvaongelmia viimeisten parin vuoden aikana, joten on sanomattakin selvää, että sinun kannattaa pitää tietoturva mielessäsi valitessasi alustaa. Useimmat pörssit myös tarjoavat sivustoillaan tietoa suojauskäytännöistään. Vaikka mikään pörssi ei ole sataprosenttisesti turvallinen ja voi olla vaikeaa tietää, mikä on turvallisin kryptovaluuttapörssi, kannattaa harkita etsivänsä sellaista alustaa, joka on ollut toiminnassa jo pidemmän aikaa ja sellainen, joka ei ole joutunut hakkeroinnin kohteeksi.

  Tämän lisäksi on suotavaa käyttää sellaista pörssiä, jossa on mahdollista suojata oma tili kaksivaiheisella todentamisella. Suurin osa nykyaikaisista pörsseistä tarjoaa kaksivaiheista todennusta ja jos sellaista ei ole saatavilla, on alustan suojaustaso heikko. Kaksivaiheiset todennukset voi määrittää Google Authenticatorin tai Authyn kaltaisten sovelluksien avulla.  

  Turvallisten pörssien tulisi myös noudattaa tunne asiakkaasi (KYC) ja rahanpesun torjuntaa (AML)- menettelyjä, joiden tarkoitus on vähentää laittoman tai vilpillisen toiminnan riskiä varmentamalla asiakkaan henkilöllisyys. 

  Miten voin käydä kauppaa Bitcoin-pörssissä?

  Bitcoinin ostaminen erinäisten kaupankäyntialustojen kautta on erittäin helppo ja yksinkertainen prosessi. Kokonaisuudessaan tämä prosessi sisältää vain neljä vaihetta eli tilin luomisen, palveluun tunnistautumisen, rahan tallettamisen ja kaupankäynnin. Seuraavissa osioissa paneudumme tarkemmin näihin vaiheisiin. 

  1.Luo tili

  Sinun tulee luoda tili valitsemallesi kryptovaluuttapörssille ennen kuin voit aloittaa kaupankäynnin. Siirry täyttämään rekisteröitymislomake, johon tarvitset sähköpostiosoitteen, puhelinnumeron ja osoitetiedot. 

  2.Tunnistaudu

  Tilin luomisprosessin jälkeen sinun tulee tunnistautua palveluun ja käydä läpi KYC-prosessi, joka takaa turvallisen kaupankäynnin. KYC-menetelmä vaatii kuvan lähettämistä hyväksytystä henkilöllisyystodistuksesta, kuten ajokortista tai passista. Jotkut pörssit voivat myös edellyttää, että asiakas lähettää kuvan itsestään, jossa hänellä on kädessään ajokortti tai passi.

  Näiden asiakirjojen lisäksi alusta voi vaatia asiakasta lähettämään todisteen osoitteestaan tiliotteen-, sähkö- tai nettilaskun muodossa. Hyvämaineiset ja luotettavat pörssit käyttävät kyseistä KYC-menetelmää, jolla viitataan asiakkaiden identiteetti- ja taustatarkistuksien suorittamiseen ennen kaupankäyntialustan käyttämistä. 

  3.Talleta rahaa

  Onnistuneen tilin luomisprosessin ja tunnistautumisen jälkeen siirry tallettamaan rahaa pörssitilille. Kryptovaluuttapörsseillä voi olla erilaiset maksuvaihtoehdot, mutta yleensä rahan tallettamisen voi suorittaa tilisiirrolla, luotto- tai pankkikortilla tai PayPalilla.

  Tilisiirtoa pidetään yhtenä kustannustehokkaimpana vaihtoehtona, sillä useammissa pörsseissä sen voi tehdä ilmaiseksi. Tilisiirtona tehdyt talletukset eivät välttämättä siirry heti, ja ne voivat näkyä tilillä vasta 1-2 arkipäivän kuluessa.

  Vaihtoehtoisesti voit myös ostaa Bitcoineja luottokortilla, jonka käytöstä voidaan kuitenkin periä ylimääräisiä kuluja. Tyypillisesti luottokortti kustannukset ovat 2 % ja 6 % väliltä. Tämä vaihtoehtoinen talletustapa voi kuitenkin olla hyvä varsinkin, jos tarkoituksena on saada ostettua Bitcoinit heti, sillä luottokortilla tehdyt talletukset näkyvät välittömästi. 

  4.Käy kauppaa bitcoineilla

  Rahan tallettamisen jälkeen voit aloittaa kaupankäynnin. Tämä prosessi voi olla hieman erilainen jokaisessa pörssissä, mutta lähtökohtaisesti se on hyvin yksinkertainen. Tutustu tarkemmin Bitcoinien ostamiseen sivustoltamme löytyvän kattavan oppaan avulla.    

  Yhteenveto

  Bitcoin pörssin valitseminen voi tuntua haastavalta laajan tarjonnan takia. Bitcoin pörssi kannattaa valita turvallisuuden, helppokäyttöisyyden, laajan tarjonnan ja hyvän likviditeetin perusteella. Pörssit ovat pääsääntöisesti turvallisia ja luotettavia, mutta joukkoon mahtuu myös useita laittomalla toiminnalla rakennettuja alustoja, jonka takia jokaisen palveluntarjoajan taustat kannattaa tarkistaa huolellisesti.

  Varsinkin turvallisuutta koskevissa asioissa pitää olla tarkkana, sillä valitettavan usein pörssit altistuvat hakkeroinneille. Hyvämaineinen alusta myös tarjoaa asiakkaalle mahdollisuuden siirtää bitcoinvarat pörssitililtä omaan digitaaliseen lompakkoon. Pörssitilille jätetyt varat ovat vaarassa, jos kyseinen alusta on ajautunut tietoturvaongelmiin tai siihen on kohdistettu kyberhyökkäyksiä.

  Alustan tulisi myös tarjota asiakkaalle riittävä asiakastuki, joko Chat-palvelun tai puhelintuen muodossa. Hyvä asiakaspalvelu on sellainen, että käyttäjä saa mahdollisiin ongelmiin ratkaisun nopeasti. Asiakaspalvelu on heikolla tasolla esimerkiksi, jos se ohjaa asiakkaan ”usein kysytyt kysymykset” osioon etsimään kysymykseen vastausta tai asiakaspalvelu on tavoitettavissa vain sähköpostitse.

  Bitcoineilla on mahdollista käydä kauppaa hyvin yksinkertaisesti ja alkuun pääsee, kun rekisteröityy alustan käyttäjäksi, tallettaa haluamallaan maksutavalla rahaa, tunnistautuu palveluun KYC-menetelmän mukaan ja lopuksi siirtyy Bitcoinien ostamiseen.

  Tähän loppuun voimme todeta, että Bitcoin-pörssien käyttäminen on hyvin yksinkertaista ja turvallista, kunhan käyttää vain suojattuja ja hyvämaineisia alustoja. Yleisesti kryptojen suhteen yksi hyödyllisimmistä asioista on tutustua ja oppia kryptovaluuttojen maailmasta sekä niihin sijoittamisesta ennen varsinaisen kaupankäynnin aloittamista.